Carola Tavenier-Bolk

 

In haar jeugd kwam Carola al vroeg in aanraking met een muziekinstrument en speelde op haar negende saxofoon bij een fanfare. Leuk detail is, dat ze dat jaren heeft gedaan onder leiding van Hans Jonker, één van de voormalige dirigenten van Joy for People. Later kwam daar een beetje gitaar bij.Op de PABO ontdekte ze dat, naast lesgeven, zingen ook wel heel erg leuk was. Op een basisschool in Rotterdam, waar ze toen ook woonde, stak ze veel tijd in het geven en promoten van muzieklessen. Inmiddels verhuisd naar Oosterwolde in Friesland en moeder geworden, kwam haar eerste koor: kinderkoortje Happy. Dat bleek zo leuk dat ze besloot een cursus voor amateur-koordirigent te gaan volgen. Al gauw werd ze gevraagd voor haar eerste “echte” gospelkoor, en zo ontdekte ze steeds meer dat koordirigent zijn wel een heel boeiend en enerverend vak was. Zij kon er zowel haar muzikale als didactische ei in kwijt. In korte tijd volgden daarna meer koren, en heeft ze veel ervaring opgedaan.

Na het volgen van de meerjarige dirigentenopleiding heeft ze zich door middel van vele trainingen en workshops gespecialiseerd in onder andere de lichte muziek.
Vanaf de start is Carola dirigente van de pop- en musicalkoren Just4Fun en 4EverFun uit Oosterwolde, en dirigeert ze popkoor Yes uit Eelde-Paterswolde. Ze heeft veel gewerkt met gospelkoren, waaronder gospelkoor Living Lord Singers uit Diever, en op dit moment, naast Joy for People, gospelkoor Reflection uit Assen.
Ook had ze de leiding over het muzikale gedeelte van de musicals Jozef en Mozes, die uitgevoerd werden in Oosterwolde onder auspiciën van de Raad van Kerken. Hierbij had ze de leiding over het koor, maar was ook verantwoordelijk voor het uitzoeken en bewerken van de liederen.

De afgelopen jaren heeft ze zich middels diverse cursussen bekwaamd in de CVT, de Complete Vocal Technique, een spreek- en zangmethode uit Denemarken, wat haar veel handvatten geeft in het werken met haar koren en zangleerlingen.
Ook geeft ze zo nu en dan workshops aan andere koren en groepen.

Het is haar grootste passie om zoveel mogelijk mensen te helpen ervaren hoe leuk, bevrijdend en gezond zingen is, en dan vooral samen zingen over dat wat je het diepste raakt; je geloof.
Samen met Joy for People hoopt ze op veel mooie momenten in het samen zingen en muziek maken, waarin zowel de groep zelf, als de mensen die ernaar luisteren, worden aangeraakt en opgetild door de bijzondere kracht van gospelmuziek.

 

JfP Carola